Omkostningerne ved at leve op til EU's Vandramme-direktiv løber hurtigt op i 100 mio. kr. for hver kommune. Hvis ikke problemer som gylleudslip tages alvorligt, kommer de mange tiltag for miljøet ikke til at få nogen effekt.
- De kræver at vi renser spildevandet skånsomt, og tager jord ud af produktionen for at leve op til direktivet. Men hvad nytter det hvis menneskelige fejl som den her ikke afstedkommer mere end en trækken på skulderen, siger Limfjordsrådets formand Poul Riis Roesen, der er konservativ politiker i Morsø.
Limfjordsrådets formand lægger op til et lovkrav om, at man ved anlæggelse af gylletanke tænker omgivelserne med.
- Gylle løber som alt andet ned af bakke. Den jord man graver op når man anlægger en gylletank kan lige så godt placeres, hvor gyllen i tilfælde af et udslip vil løbe hen. Så har man et helt naturligt opsamlingssted, hvor man bare kan suge den op, siger Poul Riis Roesen og tilføjer, at det ikke engang behøver at være større investeringer det drejer sig om; bare sund fornuft.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.