DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Lille fald siden i går: 850 nye smittede

De ti hårdest ramte kommuner ligger alle i hovedstadsområdet.
29. OKT 2020 14.50
TEMA: Corona

860 personer er det seneste døgn testet positiv med covid-19, viser dagens tal fra Statens Serum Institut.

Det er 157 færre end i går, og i en tid, hvor tallene tordner opad i store dele af Europa, er det godt nyt. Det hører dog med til historien, at de 860 nysmittede i dag er fundet blandt 48.661 prøver, hvor de 1.017 i går blev fundet blandt 64.000 prøver.

Andelen, der er testet positiv, er knap 1,8 pct., hvilket har ligget nogenlunde stabilt over den seneste uge.

Der er registreret ét nyt dødsfald blandt personer, som indenfor den seneste måned er testet positiv.

21 er blevet indlagt siden i går, og fraregnet udskrivninger og dødsfaldet giver det tre flere indlagte, i alt 139. Der er 17 på intensiv, heraf 15 i respirator.

Værst i hovedstadsområdet

Blandt kommunerne er det nu de ti værst ramte, som alle ligger i hovedstadsområdet, nemlig Høje-Taastrup, Albertslund, Ishøj, Brøndby, Hvidovre, Ballerup, Tårnby, Rødovre, Rudersdal og Glostrup. 

Derefter følger Aalborg, København, Jammerbugt, Hjørring og Gladsaxe.

Samsø, Ærø, Bornholm, Morsø og Norddjurs er de eneste under den såkaldte bekymringsgrænse på incidens 20 (smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge). 

Siden i går er flest personer blevet smittet i København (152), Aalborg (54), Aarhus (49), Frederiksberg (29) og Høje-Taastrup (25), viser DK Nyts beregninger.

Se alle tal på kortet herunder.

 

Ifølge Kasper Iversen, professor ved Københavns Universitet og overlæge på Herlev og Gentofte Hospital, er det svært at tolke på variationen i smittetal fra dag til dag. Han ser dog faldet siden i går som positivt.

- Det ser ud til, at det var helt i rette tid, at der blev indført nye restriktioner. Og hvis det er den effekt, vi begynder at se nu med en let reducering i antal smittede, er det meget positivt, siger han til Ritzau.

Selv om der gennem oktober har været en stor stigning i antallet af smittede, har situationen på landets hospitaler været mere stabil.

- Det antal indlagte, der er i øjeblikket, kan vi sagtens håndtere i sundhedsvæsnet. Det er ikke noget problem, siger Kasper Iversen.