Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Lempet økonomi for skoler og dagtilbud

Aarhus Kommunes skoler, dag- og fritidstilbud skal spare mindre op, end først varslet
KORT NYT14. JUN 2011 15.42

AARHUS: Aarhus Byråd vedtog tidligere i år en tvungen opsparing på 80 millioner kroner i 2011 – hvoraf Børn og Unges andel er 35 millioner kroner. Børn og Unges HovedMedUdvalg, HMU, er i dag blevet orienteret om, at dagtilbud, skoler og fritidstilbud alene skal finde 10 millioner kroner, mens 25 millioner kroner findes på forskellige fællesposter, oplyser kommunen. 

- Jeg er meget tilfreds med aftalen, som afbøder konsekvenserne af den tvungne opsparing for skoler, børnepasning og fritidsområdet. Vi har sammen med de faglige organisationer og lederforeningerne arbejdet konstruktivt for at finde så lempelig en løsning som overhovedet muligt, siger Jacob Bundsgaard Johansen (S), rådmand for Børn og Unge og formand for HMU.

De 25 millioner kroner bliver blandt andet dækket af en smidig proces i forbindelse med ny struktur i Børn og Unge. Processen betyder, at der blandt andet har været færre udgifter til overtallige ledere end ventet. Samtidig har nogle institutioner allerede på forhånd budgetteret med at skulle afdrage gæld, hvilket også tæller med her, ligesom som Børn og Unge udsætter en række vedligeholdelsesopgaver.

ka