Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Lektier Online - anonymt og koncentreret

Da projekt Lektier Online startede i 2009, var der ingen garanti for at lektiehjælp via webcam og chat ville blive godt modtaget blandt målgruppen af udsatte unge

Når lektiehjælperne i Lektier Onlines callcenter sætter sig til pc’en og åbner for lektiehjælpen hver aften kl. 17, går der ikke mange sekunder, før eleverne tikker ind og stiller sig i kø på lektier-online.dk, lyder det fra projektmagerne.

To år efter starten og mange online lektiesessioner rigere er Lektier Online en service, som rigtig mange unge skoleelever i 6.- 10. klasse benytter sig af, når lektierne driller.

En af de helt store styrker ved at lektiehjælpen foregår over nettet, er at eleverne kan få hjælp hjemmefra, og alligevel kan lektiehjælper og elev mødes anonymt og fordomsfrit. Desuden har en-til-en dialogen foran PC skærmen en fastholdelseseffekt på de unges koncentration, og der er tid og fokus på den enkelte elevs behov, fx for at få gennemgået opgaven step-by-step i op til 45 minutter sammen med en lektiehjælper. Og det er der rigtig mange elever der har brug for.

200 nye elever hver uge
Siden lektier-online.dk genåbnede i august 2011, er der rigtig mange nye elever, der har oprettet profil på sitet. Mere end 1300 nye elevprofiler er kommet til fra sommerferien til midt i oktober, og i disse uger kommer 200 nye til hver uge.

Den voldsomme interesse for lektier-online.dk har givet travlhed i callcenteret på Statsbiblioteket, og de frivillige lektiehjælpere har haft svært ved at nå igennem til alle eleverne i lektiekøen.

Efter en intens rekrutteringskampagne i september måned er det lykkedes Lektier Online at få 45 nye, dygtige lektiehjælpere med på holdet. I alt er der 130 frivillige unge, der på skift sidder klar i callcenteret til at hjælpe hver mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og søndag kl. 17-20.

Foto: http://www.flickr.com/photos/openpad/with/2023793283/

 

ka