Leder 'tænder på at fyre folk' på nordjyske bosteder

NORDJYLLAND: - Jeg kan godt li’ at fyre folk... En erklæring med nogenlunde denne ordlyd er nyansatte blevet mødt med, når de startede i job på et af de nordjyske bosteder, der er en del af en kæde ved navn Habitus. Og at bostedernes leder, Michael Nørgaard, faktisk mente det alvorligt - det har mange af dem efterfølgende fået at mærke, skriver Nordjyske.

Et stort antal medarbejdere på bostederne har fået en fyreseddel - og i nogle tilfælde er de blevet bortvist med øjeblikkelig virkning. Det er ofte sket med begrundelse i relativt små forseelser, og vel at mærke uden at de pågældende havde fået advarsler på forhånd. Det fortæller en række tidligere medarbejdere til avisen. Kritikken afvises af direktøren for Habitus, Martin Godske. Han henviser blandt andet til en ny rapport fra Socialtilsynet, der har besøgt bostederne Sct. Mortensgaard og Fjeldsted:

'Socialtilsynet vurderer, at tilbuddets (personale-)gennemstrømning og sygefravær ikke fremstår højere end på sammenlignelige tilbud,' skriver Socialtilsynet ifølge Martin Godske. Han citerer desuden Socialtilsynet for at vurdere 'ledelsen af tilbuddet som værende kompetent og med et strategisk fokus på relevante fokusområder, der bidrager til udvikling af indsatser tilrettet borgerne.' Nordjyske har også været i kontakt med Michael Nørgaard, der imidlertid ikke ønsker at udtale sig.

MG

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev