Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Lars Løkke på grøn international toppost

Lars Løkke på grøn international toppost

NAVNE Han overtager posten som formand for Global Green Growth Institute efter Dr. Han Seung-soo, tidligere koreansk premierminister

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er på et bestyrelsesmøde i Sydkorea netop blevet valgt som formand for Global Green Growth Institute – gældende fra juli i år, oplyser Venstre.

Han overtager posten efter Dr. Han Seung-soo, tidligere koreansk premierminister. Dermed får Danmark en central toppost inden for den grønne vækstdagsorden, som spås til at blive ét af de vigtigste markeder i det 21. århundrede.

- Det er en stor ære at blive valgt til posten som bestyrelsesformand for Global Green Growth Institute, og jeg ser frem til at bidrage til videreførelsen af det projekt, Danmark som den første bidragsyder besluttede at støtte i 2011 under VK-regeringen, siger Lars Løkke Rasmussen.

De private mere ind over
Det var Sydkoreas præsident Lee Myung-bak, som lancerede sin vision for Global Green Growth Institute under COP15 i København, og instituttet er siden oprettelsen i juni 2010 nået langt. GGGI har nu 60 ansatte i hovedkontoret i Seoul, lokalkontorer i København og Abu Dhabi, projekter i syv lande og en lang række andre landeprojekter under forberedelse.

Samtidig er Global Green Growth Institute under omdannelse til en international organisation, og det er den proces, som Lars Løkke Rasmussen nu skal stå i spidsen for, og som forventes afsluttet inden udgangen af 2012.

- Som ny international organisation vil GGGI udfylde en tiltrængt niche i den globale arkitektur for grøn vækst og grøn økonomi. Organisationen vil – i en nyskabende struktur – inkludere den private sektor på beslutningsniveau sammen med stater. Det er netop den private sektors involvering, som er afgørende for, at grøn vækst kan blive en realitet – ikke mindst i et globalt perspektiv, siger Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen vil formelt blive indsat som formand under en indsættelsesceremoni i Rio i juni måned. Formandsposten gælder for en to-årig periode.