Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Langtidsledighed eksploderer

Er firedoblet siden 2008, og antallet af ledige uden job i to år er tredoblet - og de risikerer snart at miste dagpengeretten
KORT NYT17. JAN 2012 10.00

Paniske lønmodtagere, der har været ledige i to år eller mere og har retning direkte mod at miste dagpengeretten møder i stigende omfang i deres A-kasse for at få gode råd om deres situation. Og det er ikke en nem opgave, for der er tale om paniske mennesker, og deres situation er - når regelerne træder i kraft til sommer - at de må ud og sælge huset. Det fortæller LO's ugebrev A4.

Fra slutningen af 2008 - da krisen for alvor slog igennem - til midten af 2011 er antallet af lønmodtagere, som har været arbejdsløse mindst 80 pct. af tiden det seneste år, næsten firedoblet fra 15.000 til 56.000. I dag er det langt over hver tredje arbejdsløse, der også er langtidsledig, viser beregninger, som LO har foretaget, skriver ugebrevet.

Hårdest ramt er teknikere, som tekniske designere, byggeteknikere, elektronikteknikere og procesteknologer. 51 pct. af de ledige medlemmer af Teknikernes A-kasse er langtidsledige. Det er lønmodtagere, som altid har meget lav ledighed, når der er højkonjunktur, men hvis ledighed tordner i vejret, når kriserne gør deres indtog.

Og samtidig er det nogle af de sidste, der kommer i arbejde igen, når en højkonjunktur melder sig. Og derfor kan mange af dem se frem til at miste dagpengeretten med de følger, det vil have for deres situation. 

mou