Landsretten skærper straf til Britta Nielsens børn

KORT NYT13. OKT 2021 21.15

TEMA: Satspuljesvindel

Svindeldømte Britta Nielsens tre voksne børn blev onsdag i Østre Landsret idømt mellem to og fire års ubetinget fængsel for at have fået del i millioner fra svindlen. Samina Hayat er idømt fire års fængsel. Jimmy Hayat får tre års fængsel, mens Jamilla Hayat får den mildeste straf på to års fængsel. Dermed idømte landsretten de tre børn hver et halvt år mere, end de fik i byretten.

Britta Nielsen svindlede sig igennem en årrække til 117 mio. kr. i Socialstyrelsen. Cirka 51 mio. kr. gik til hendes børn, døtrene 37-årige Jamilla Hayat og 34-årige Samina Hayat og sønnen 41-årige Jimmy Hayat. Millionerne gik til alt fra værdifulde heste og dyre biler til grunde i Sydafrika.

Retten i Glostrup idømte i juli sidste år de tre børn fængselsstraffe for groft hæleri. Den fandt det bevist, at børnene måtte have indset, at værdierne sandsynligvis stammede fra et kriminelt forhold, og havde accepteret det. Ingen af børnene var mødt op i retten. De har nægtet sig skyldige. For anklagemyndigheden slutter sagen her. Men Jan Schneider, der er forsvarer for Jimmy Hayat, siger, at de nu vil undersøge, om der er grundlag for at tage sagen videre til Højesteret.

Ritzau