dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Landsret afgør sag mod Britta Nielsens børn til efteråret

KORT NYT21. DEC 2020 14.30
TEMA: Satspuljesvindel

Britta Nielsens tre børn ankede med det samme deres domme, da de i sommer blev dømt for at have fået del i penge fra morens svindel i Socialstyrelsen. De vil have dommene på henholdsvis tre år og seks måneder, halvandet år og to år og seks måneder byttet til frifindelser. 

Det skal Østre Landsret nu tage stilling til med start 30. august næste år. Der er afsat ni dage og to reservedage. De sidste dage er i oktober. De tre har nægtet sig skyldige og forklaret, at de troede, at pengene kom fra arv fra deres far, der døde i 2005. Reelt var arven fra faren dog kun på 290.000 kr.

Byretten valgte at tilsidesætte døtrene og sønnens forklaringer og henviste til, at forældrene havde haft en almindelig økonomi. Den lagde desuden vægt på størrelsen af de overførte beløb, som de har fået over en lang årrække, og til værdien af de indkøbte heste og biler. Retten fandt det bevist, at børnene måtte have indset, at det var sandsynligt, at værdierne stammede fra et kriminelt forhold og havde accepteret dette.

Ritzau / ibs