Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Landsret nedsætter straf til krænkende eks-pædagog

43-årig tidligere pædagog i en SFO i Silkeborg er idømt fire måneders fængsel.
8. OKT 2020 10.40

SILKEBORG: En 43-årig tidligere pædagog har i landsretten fået nedsat sin straf for at krænke fem børn i en SFO på en folkeskole i Silkeborg. Vestre Landsret nedsatte tirsdag straffen fra ti til fire måneders fængsel.

Manden blev både i byretten og landsretten dømt for at krænke fem piger. Det skete blandt andet ved, at han rørte ved dem inden og uden for tøjet. Den 43-årige tidligere pædagog har gennem hele sagen nægtet sig skyldig, og han ankede byrettens dom til landsretten.

Foruden at nedsætte fængselsstraffen dropper landsretten det forbud, som byretten nedlagde mod, at børn under 18 år må opholde sig i samme hjem som ham uden politiets tilladelse. Forbuddet indebar også, at ingen mindreårige måtte besøge ham uden at være ledsaget af en voksen. Men forbuddet slipper han altså for.

Derimod står det stadig til troende, at han ikke må arbejde med børn og unge under 18 år i fem år.

Desuden blev han i byretten dømt til at betale mellem 5.000 og 10.000 kr. til hvert af ofrene, hvilket landsretten heller ikke ændrer på.

Ofrene er i dag omkring 13 år. Den nu 43-årig mand forlod sit arbejde i SFO'en i Silkeborg i 2017, da han flyttede til en anden del af landet.

Ritzau