dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Landdistrikter flytter til nyt hovedkontor i Odder

Landdistrikternes Fællesråds hovedkontor er flyttet til Odder. Formanden glæder sig over den 'geografiske placering midt i landet'.

Landdistrikternes Fællesråd flytter domicil, men bliver tæt på den jyske østkyst. Fremover skal idéer og tanker udtænkes fra hovedkontoret i Odder, hvor Landdistrikternes Fællesråds sekretariat får til huse midt i byen. I øjeblikket har man til huse i Egtved i Vejle Kommune.

- Vi glæder os til at kunne fortsætte vores virke fra det østjyske. Odder Kommune har en god geografisk placering midt i landet. Samtidig er den offentlige transport rigtig god med stoppested på letbanen til Århus og i forlængelse heraf nærhed til banenettet og anden kollektiv transport. Det er en stor fordel for vores medarbejdere, gæster og samarbejdspartnere, fortæller formand Steffen Damsgaard.

Hovedkontoret vil huse sekretariatet på otte ansatte, heriblandt fagmedarbejdere, kommunikationsfolk og administration. Derudover vil hovedkontoret danne rammen for en række af Landdistrikternes Fællesråds mødeaktiviteter.

Åbner for nye muligheder
På borgmesterkontoret i Odder glæder man sig over at kunne byde velkommen til Landdistrikternes Fællesråd.

-  Kommunen er selv et aktivt medlem af Fællesrådet, og jeg deltager altid i deres arrangementer, da jeg kan se, at det arbejde de laver, det flytter noget. Med kontoret i Odder kan vi få et endnu tættere samarbejde med dem om de meget vigtige dagsordener, som Fællesrådet arbejder med. Og så er vi selvfølgelig altid glade for at kunne tiltrække nye arbejdspladser til kommunen, siger borgmester Uffe Jensen (V).

Medlemmerne hos Landdistrikternes Fællesråd tæller en række landsdækkende organisationer, 56 kommuner heriblandt Odder, de lokale aktionsgrupper (LAG/FLAG) samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd. Udover funktionen som interesseorganisation fungerer Landdistrikternes Fællesråd som national sparringspartner på landdistriktsområdet for Folketinget og centraladministrationen.

Landdistrikternes Fællesråd beholder en mindre afdeling i organisationens hidtidige lokaler i Roberthus i Egtved i Vejle Kommune, hvor Videncenter for Landdistrikter og flere projektaktiviteter blandt andet vil have til huse, og hvor organisationen fortsat vil benytte faciliteterne til møder og konferencer.

MG

Fakta om Landdistrikternes Fællesråd

  • Steffen Damsgaard er formand for Landdistrikternes Fællesråd
  • Landdistrikternes Fællesråd er bindeled mellem beslutningstagere og borgere med interesse i stadig udvikling og forbedring af rammevilkår og lokal kultur
  • Landdistrikternes Fællesråds mission er at være praktisk ekspert i at samle, dele og kommunikere viden og erfaring til gavn for landdistrikter.