Når elever anklager en lærer for vold eller grænseoverskridende adfærd, skrider kommunen for ofte til bortvisning eller andre sanktioner, før sagen er undersøgt ordentligt. Det mener Danmarks Lærerforening, skriver foreningens fagblad Folkeskolen.
- Vi ser arbejdsgivere, der går i panik, når de får klager over lærere. Så lægger de alene børnenes oplevelser til grund for, at anklagerne er sande. Det er tydeligt, at der er sket en udvikling, hvor kommunerne ikke formår at standse op og undersøge sagen, siger foreningens advokat Camilla Bengtson.
Lærerforeningen mener, at skoleledernes iver efter at hindre krænkelser af børn går ud over lærernes retssikkerhed. Ifølge oplysningspligten skal ledelserne oplyse sagerne grundigt og lytte til lærernes forklaring, men for ofte sker det ikke, lyder kritikken fra foreningen.
ak
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.