Hver syvende elev mellem seks og 16 år modtager specialundervisning, og det er for mange, siger regeringen og KL, som vil have, at folkeskolen rummer flere elever med særlige behov.
Men lærerne er ikke klædt på til opgaven, viser en rapport fra Teori- og Metodecentret ved Professionshøjskolen UCC, der er udarbejdet på grundlag af 22 kommuner, der har fået midler fra Satspuljen til at fastholde svære elever i den almindelige undervisning.
En del af kommunerne har i varieret grad reduceret antallet af børn, der får specialundervisning, men der er også store problemer. Bl.a. er der så mange pædagogiske metoder at vælge imellem, at det forvirrer lærerne.
En løsningsmulighed er en mere intens brug af kommunernes pædagogisk-psykologisk rådgivning.
Lærerfmd. Anders Bondo Christensen peger på, at specialpædagogik fremover bør være en obligatorisk del af læreruddannelsen. I dag er det kun 7 pct. af de studerende der vælger specialpædagogik.
Undervisningsminister Tina Nedergaard modtager ifølge Politiken idéen positivt.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.