Læger fraråder fusion af distriktspsykiatri

Gladsaxe og Gentofte vil som frikommuner overtage området
KORT NYT14. JUN 2011 13.50

GLADSAXE / GENTOFTE: Psykiatriske professorer og Lægeforeningen kritiserer i kraftige vendinger på Ugeskriftet.dk Gentofte og Gladsaxe Kommunes ønske om at overtage hele distriktspsykiatrien som led i frikommuneeksperimentet, hvor ni kommuner fritages for al statslig regulering i perioden 2012-2016, skriver Ugeskrift for Læger.

Professor og overlæge på Psykiatrisk Center København Merete Nordentoft mener, at de to kommuner 'fuldstændig har misforstået opgaven,' og slet ikke ved, at distriktspsykiatrien i dag tager sig af svært komplicerede lidelser som skizofreni og bipolar lidelse, hvorfor kommunen ikke skal overtage disse patienter.

Lægeforeningen frygter en adskillelse af den ambulante og sengebaserede psykiatri, der i dag udgør en samlet enhed. Derfor fraråder foreningen i et brev til indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V), at de to kommuner får lov til at overtage distriktspsykiatrien.

Gentofte og Gladsaxe Kommune mener dog selv, at de kan sikre bedre sammenhængende patientforløb og -behandling med én dør til psykiatrisk behandling - den kommunale. Senere på året bliver det afgjort, om de to kommuner får lov til at overtage distriktspsykiatrien.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job