LA-spids i comeback - og hans elev følger med

Følg tre spids-udpegninger fra Liberal Alliance i Lemvig, Vordingborg og Syddanmark.
17. MAJ 2021 15.16

I Lemvig har Liberal Alliance ingen byrådsplads og stiller til KV21 med en klasselærer og en elev fra gymnasiet som de to første kandidater på listen, oplyser Folkebladet Lemvig

Det er tidligere byrådsmedlem for De Konservative, gymnasielærer Stefan Agger, og eleven er 20-årige Daniel Oskarsson, som har Agger som klasselærer. Agger forlod byrådet i forrige periode efter stress, og han genopstillede forgæves ved KV17, hvor Orla Østerby fik K-mandatet. 

Ingen af de to kandidater fra sidst genopstiller. Tidligere spids, som Stefan Agger nu efterfølger, var Kurt Anker Jensen. En af de 21 pladser i byrådet kostede i snit 584 stemmer, så de 266 til LA rakte ikke, men hjalp i valgforbund V til sine 12 og en enkelt plads til K. 

I Vordingborg stillede LA op ved KV13 og KV17 uden at opnå en plads. Ifølge netavisen Vordingborg.in er ny spids Nicholas K. Andersen, der arbejder med socialt udsatte og er tidligere politibetjent.

Her skal der i snit 938 stemmer til en plads. LA fik ved KV17 166 og ingen plads, men hjalp K til en plads og V til otte i et valgforbund, hvor også Kristendemokraterne var med.

I Region Syddanmark har LA en enkelt plads blandt de 41 i regionsrådet, og den har Marianne Mørk Mathiesen haft i begge perioder - med en udmeldelse og en tilbage-indmeldelse indbefattet.  

Hun genopstiller ikke, og nu har LA valgt ny spids. Det blev Sten Byriel, der var oppe imod to andre kandidater og fik 56 pct. af stemmerne, som det oplyses i JydskeVestkysten. Han er uddannet operasanger og var i mange år talsperson for operasangerne på Det Kongelige Teater, blandt andet som tillidsmand i mange år.