Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

LA fortryder valgforbund med V, DF og NB

Efter et partiskifte fra LA til V og dermed exit fra byrådet dropper Liberal Alliance i Tønder nu valgforbund med V, DF og NB og går i stedet sammen med K, KD og Slesvigsk Parti.
20. APR 2021 9.55
TEMA: KV21

TØNDER: Bare to måneder gik der, før et blåt valgforbund i Tønder mellem V, DF, LA og NB mistede en af parterne, nemlig LA, oplyser JydskeVestkysten.

I stedet har LA, der i februar mistede sit eneste mandat til Venstre ved et partihop, valgt at tilslutte sig et midter-valgforbund bestående af K, KD og Slesvigsk Parti, som så nu består af fire partier. Her er K og Slesvigsk Parti hver repræsenteret i byrådet med to. Ved KV17 var de fire også sammen - men også med NB, der ikke kom ind. 

Over for avisen begrunder LA-lokalformand Birthe Frikke skiftet med, at "kort tid efter at vi havde indgået det første valgforbund, fandt vi i bestyrelsen ud af, at det ikke var helt det, som vore hjerter kæmpede for. I et demokrati er det vigtigt, at vi som de mindre partier også bliver repræsenteret". 

Med skiftet rykker LA dermed også et skridt væk fra Venstres nye borgmesterkandidat Martin Iversen, som i dag ikke er i byrådet, hvor V efter sin opsplitning sidste år nu har ti pladser tilbage.  

Borgmester Henrik Frandsen og hans Tønder Listen sidder på seks mandater og står uden for valgforbund ligesom Socialdemokratiet, der også har seks pladser og også stod alene ved KV17.

Ved KV17 stod R, EL og SF sammen, og de har denne gang fået følgeskab af ALT og Borgerlisten. Af de fem har SF, EL og Borgerlisten hver en plads, R og ALT er ude.