Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kun 11 fyrede meldte sig til 45 vikarjobs

Silkeborg-lærere ikke vilde med at komme tilbage til egne jobs - men nu løn tæt på dagpenge
KORT NYT5. OKT 2011 10.33

SILKEBORG: Der mangler vikarer i stor stil til at overtage undervisningen, når lærere og pædagoger på folkeskolerne i Silkeborg Kommune skal efteruddannes til at tage imod flere specialskole-elever. Foreløbig har kun 11 lærere og fire pædagoger meldt sig som vikarer. Der er brug for omkring 45, skriver Midtjyllands Avis

Kommunen opfordrede i august de lærere og pædagoger, der var sparet væk, til at blive vikarer i stedet. De skulle udføre almindeligt lærerarbejde, men det første halve år i løntilskud, der svarer til dagpenge.

Derefter kunne de muligvis få ordinær løn i en jobrotationsordning. Det afhang dog af, om kommunen kunne få del i en pulje til job-rotation. Ellers var det fortsat til dagpengesats.

De ledige risikerede dermed at arbejde til en væsentligt lavere løn og samtidig bruge af de to år, hvor de har ret til at få dagpenge. Det tilbud var ikke godt nok, erkender skolechef Huno Kjærsgaard Jensen, der nu vil garantere ordinære vilkår i den anden halvdel af vikarperioden, uanset puljepenge.

ka