DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Kritisk Esbjerg-DF'er er nu løsgænger

KORT NYT9. JUL 2020 8.27

ESBJERG: Byrådsmedlem Hans K. Sønderbys fremtid i Dansk Folkeparti blev kort, efter at han i et læserbrev i tirsdagsudgaven af Jysk Fynske Mediers Danmark-sektion slog til lyd for et formandsskifte i partiet. Onsdag meldte han sig ud for at blive løsgænger i Esbjerg Byråd, skriver JydskeVestkysten.

Hans tanker om partiformandsposten bekom ikke landsledelsen vel, men det havde han heller ikke forventet. Hvad han ikke havde forudset var, at lokale DF'ere både i Esbjerg og andre steder heller ikke brød sig om at føre debatten offentligt i stedet for internt i partiet, og efter at være undsagt af blandt andre bestyrelsesmedlemmer i den lokale DF-afdeling fandt han 'ikke længere basis for et tillidsfuldt og konstruktivt samarbejde fremadrettet'.

Hans K. Sønderby oplyser, at han har tænkt sig at blive i Esbjerg Byråd valgperioden ud, om det bliver som medlem af et andet parti lader han stå åbent. Han blev valgt for Dansk Folkeparti ved KV17, men har ellers en partimæssigt ganske broget fortid som amtsrådsmedlem i Ribe Amt for SF fra KV81 til KV89 og byrådsmedlem i Esbjerg for De Radikale fra KV93 til KV97.

mk