Kreative kræfter i hele landet modtager kunststøtte
PixlArt og Thyrailer Trash Gang har fokus på billedkunst som historiefortæller ved Klitmøller og et af projekterne, som får støtte fra kunstfondene.
Foto: Pixlart

Kreative kræfter i hele landet modtager kunststøtte

De to regionale kunstfonde har uddelt midler i anden runde, og det udløser støtte til i alt 46 projekter, som skal styrke kulturelt iværksætteri.
3. DEC 2019 12.00

De to Regionale Kunstfonde, Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfund, har netop uddelt den anden runde af puljemidler. De to kunstfonde har valgt at støtte henholsvis 29 og 17 projekter, som skal bidrage til at styrke kulturelt iværksætteri i hele landet.

På øerne støttes 17 projekter, blandt andet digitale vejvisere, der formidler kunst på Fyn, forretningsudvikling og samarbejde med turismeerhvervet i kunsthåndværkersektoren på Bornholm, og kunster-bogmarkeder i både supermarkeder og naturen.

- Vi ved, at kunst i høj grad kan være med til at udvikle vores lokalsamfund, og derfor giver det uden tvivl god mening at investere specifikt i kunsten, kulturen og vores virksomheder uden for hovedstadsområdet, siger kulturminister Rasmus Prehn (S).

I Jylland er der støtte til 29 projekter, heriblandt verdens første CO2-neutrale koncerthus på Samsø, opførelsen af en skulptursti i naturen til patienter og pårørende på Aarhus Universitetshospital i Skejby og etableringen af PixlArts 'Turkultur', der bliver en årlig begivenhed med fokus på Vendsyssels mangfoldighed af produktionssteder for billedkunst, skulptur, musik og teater.

- Jeg må sige, at det på ingen måde er ildsjæle, vi står og mangler i Jylland. Det samlede felt udmærker sig ved, at de alle styrker samarbejdet mellem lokale kultur- og kunstiværksættere og det private erhvervsliv. Interessen er stor, og det tegner godt for næste år, siger formand for Den Jyske Kunstfond, Frank Panduro.

Øernes Kunstfond modtog i denne anden ansøgningsrunde i alt 31 ansøgninger,  Samlet set blev der søgt om tilskud for i alt 6,7 mio. kr., og der blev uddelt midler for i alt 2,8 mio. kr. I den jyske fond var der ansøgninger fra 42 projekter. Samlet set blev der søgt om tilskud for i alt 7,9 mio. kr., og der blev uddelt midler for i alt 3,9 mio. kr.

MG

Se ansøgningerne og bevillinger fra Øernes Kunstfond her.

Se ansøgningerne og bevillinger fra Den Jyske Kunstfond her.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt