Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kontrol sammen med SKAT gav 20 millioner

SKAT har i 2011 sammen med kommunerne været på jagt efter socialt bedrageri. Projektet har givet penge både til kommunerne og til SKAT
27. MAR 2012 12.18

 

En lang række fælles aktiviteter og kontroller mellem landets kommuner og SKAT har i 2011 givet gode resultater. Den fælles indsats har medført et resultat for kommunerne på 20 mio. kr., og for SKAT betyder det, at borgere og virksomheder har fået forhøjet deres skattepligtige indkomster med i alt 21 mio.kr.

- Vi har haft fokus på alle former for sociale ydelser, blandt andet har vi tjekket om selvstændige, der er meldt syge og er på dagpenge, alligevel sidder og arbejder, og vi har set virksomheder, der har udbetalt sort løn og samtidig har modtaget løntilskud fra kommunen, fortæller leder af projektet i SKAT, Ann Freiheit.

SKAT og kommunerne har været på fælles lokale aktioner og kontrolbesøg, så borgere og virksomheder er blevet mødt af både kommunale folk og skattefolk.

- Via samarbejdet med kommunerne har vi indsamlet og udvekslet viden, så vi på den måde har fået et skarpere billede og et godt grundlag for i fremtiden at opdage socialt bedrageri. I SKAT bruger vi nu vores erfaringer i et nyt projekt, hvor vi blandt andet tjekker i virksomheder, om der er folk på arbejde, som både modtager sociale ydelser og bliver betalt sort af virksomheden, siger Ann Freiheit.

I 2012 bliver myndighedssamarbejdet udbygget ved også at arbejde tættere sammen med politiet, spillemyndigheden og Beskæftigelsesministeriet.


ka