
Det er valgår, og ud over de interne konkurrencer om at komme (højt) på listerne til valgdagen fyres der også op under de politiske og nogle gange personlige uenigheder blandt politikere i og uden for byrådene.
Denne tirsdag i maj med et halvt års tid til KV21 i november beretter lokale medier om tre konflikter, der handler om manglende loyalitet og beskyldninger om brud på tavshedspligt.
I Hjørring er opstillingslisten fra Socialdemokratiet blevet ændret fra 23 til 22, da partiet har taget Paw Rytter af listen, oplyser Nordjyske. Det fremgår, at Rytter ikke skulle have levet op til partiets valg-etiske retningslinjer, der blandt andet lyder: ”Gennem valgkampen er jeg … sober og loyalt argumenterende”.
Ifølge lokalformand Jakob Gislund er der blandt andet et tilfælde af loyalitetsbrud i en skriftlig henvendelse til et medlem fra et andet parti i byrådet. Selv mener Rytter, at hans eneste brøde er at have forholdt sig kritisk til udvidelsen af Hirtshals Havn. Samtidig kritiserer han, at borgmester Arne Boelt (S) på et kandidatmøde har læst højt fra en Messenger-besked fra Rytter til en V-politiker.
I Slagelse er der også knas hos Socialdemokraterne, beretter sn.dk. Her står byrådsmedlem Steen Olsen, der har været medlem af partiet i 45 år, til en eksklusion. Ifølge sn.dk kalder partifæller og særligt borgmester John Dyrby Paulsen (S) ham for "illoyal" og har forsøgt ad mæglingens vej.
Til DK Nyt fortæller Steen Olsen, at Dyrby først har forsøgt at fjerne ham fra opstillingslisten efter en sag i 2020, hvor Olsen rejste en sag om kommunens vandløbspolitik i Ankestyrelsen, hvilket partiet tog ilde op. Otte ud af 12 i byrådsgruppen har ytret mistillid til Olsen, hvis opstilling og dermed medlemskab endeligt bliver en sag for partiets hovedbestyrelse.
I Fredericia er de politiske gniderier eskaleret, så der nu er en politianmeldelse på banen. Det er den tidligere SF-spids Sune Nørgaard, der nu er kandidat for Demokratisk Borgerliste, som ifølge Fredericia Dagblad har politianmeldt byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz (EL) for at videregive personfølsomme oplysninger.
Det skulle være foregået på de sociale medier i en debat, der blandt andet gik på kritik af kommunens familieafdeling. EL har valgt at gennemgå hele den skriftlige debat i en kommentar, og Cecilie Roed Schultz, der kalder sagen en misforståelse, har fået kommunens chefjurists vurdering, at der ikke umiddelbart er gjort noget ulovligt eller brudt nogen tavshedspligt.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.