Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommuners plan-sløseri jager virksomheder væk

Lader boliger rykke for tæt på virksomhederne i lokalplaner, og det giver virksomhederne vanskeligheder
KORT NYT12. MAJ 2011 9.05

Selvom riget fattes virksomheder - og arbejdspladser - så oplever danske virksomheder i stigende omfang, at de får problemer med deres beliggenhed i erhvervsområder, og til sidst ender med at blive jaget ud. Årsagen er, at kommunerne sløser med lokalplanerne, og lader boligområder rykke for tæt på erhvervsområderne. Det fortæller Erhvervsbladet.

- Mange firmaer oplever, at byerne rykker ind på dem, selv om de har ligget i et erhvervsområde i årtier, siger chefkonsulent Vibeke Plambeck fra Dansk Industri til bladet. Og organisationen Dansk Transport og Logistik forudser, at der de kommende år vil blive flere og flere sager.

Slagelse bruges som en slående eksempel. Her opfordrede kommunen i 80'erne virksomheder til at slå sig ned i et bestemt område. Siden gav kommunen lov til boligbyggeri ved området, og en dom slog så på et tidspunkt fast, at erhvervsområdet nu var 'blandet'.

Det udløste de følgende år strengere støjkrav, langvarige retssager og store regninger til flere af de firmaer, som havde boet i området i årevis.

mou