Selvom riget fattes virksomheder - og arbejdspladser - så oplever danske virksomheder i stigende omfang, at de får problemer med deres beliggenhed i erhvervsområder, og til sidst ender med at blive jaget ud. Årsagen er, at kommunerne sløser med lokalplanerne, og lader boligområder rykke for tæt på erhvervsområderne. Det fortæller Erhvervsbladet.
- Mange firmaer oplever, at byerne rykker ind på dem, selv om de har ligget i et erhvervsområde i årtier, siger chefkonsulent Vibeke Plambeck fra Dansk Industri til bladet. Og organisationen Dansk Transport og Logistik forudser, at der de kommende år vil blive flere og flere sager.
Slagelse bruges som en slående eksempel. Her opfordrede kommunen i 80'erne virksomheder til at slå sig ned i et bestemt område. Siden gav kommunen lov til boligbyggeri ved området, og en dom slog så på et tidspunkt fast, at erhvervsområdet nu var 'blandet'.
Det udløste de følgende år strengere støjkrav, langvarige retssager og store regninger til flere af de firmaer, som havde boet i området i årevis.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.