DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Kommunerne får brug for flere læger

Hvis KL's ambitioner på sundhedsområdet skal realiseres, så kræver det mere lægelig ekspertise
KORT NYT18. JAN 2012 19.28

Hvis kommunerne skal i fremtiden skal blive bedre til at tage sig af de sygehuspatienter, der tidligere og tidligere udskrives til hjemkommunen, og samtidig kunne forebygge at det overhovedet kommer til hospitalsindlæggelse, så vil det kræve mere lægehjælp.  Det forudser Anny Winther (V), formand for KL's social- og sundhedsudvalg, skriver Dagens Medicin.

Hun indledte tirsdag en konference om kommunernes fremtidige rolle i sundhedsvæsenet. Her lagde hun bl.a. op til, at kommunerne i højere grad bliver nødt til at standisere indsatsen på sundhedsområdet:

- For læger og patientforeninger er forskellighed et udtryk for, at nogle borgere får en ringere behandling end andre. Det kan vi ikke holde til. Hvis kommunerne skal være en stærk og tillidsvækkende del af sundhedsvæsenet, så må vi blive mere ensartede i vores sundhedsindsatser, end vi er i dag. Hvis der er evidens, skal vi følge det. Hvis der er en behandlings- eller plejeform, som virker, så skal man have et godt argument, hvis man vælger den fra, sagde Anny Winther.

mou