DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Kommunerne er ikke blevet bedre til at ligestille

Kommunerne er ikke blevet bedre til at ligestille

Mens staten er blevet bedre til at arbejde med ligestilling, har kommunerne ikke rykket sig, viser en endnu ikke offentliggjort undersøgelse
19. APR 2012 12.49

Hvert andet år skal staten, kommuner og regioner indberette til ligestillingsministeren, hvor gode de er til at arbejde med ligestilling. De nyeste ligestillingsredegørelser indberettet i 2011 viser bl.a., at er der siden 2009 er kommet 11 procentpoint flere kvinder i topledelse indenfor staten, mens langt de fleste kommuner derimod ikke har rykket sig meget siden 2009.

- Jeg er rigtig glad for, at der sker fremskridt i arbejdet med ligestilling i det offentlige. Der er dog stadig plads til forbedringer. Det gælder især i kommunerne – og særligt i den del af ligestillingsindsatsen, der handler om at tage højde for de to køns forskellige behov i velfærdsydelserne. Et helt konkret eksempel er, at ældre kvinder generelt er bedre til at holde sig aktive og passe deres genoptræning end ældre mænd, når de bliver udskrevet fra hospitalet. Myndighederne skal blive bedre til at tage højde for den slags forskelle. Ikke bare for ligestillingens skyld, men også fordi det giver en bedre kvalitet i velfærdsydelserne, siger ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen (R).

Ligestillingsredegørelserne beskæftiger sig både med ligestilling på personalefronten, og med ligestilling i velfærdsydelserne.

Alle offentlige myndigheder er blevet vurderet ud fra et fast pointsystem. Resultatet af vurderingen kan man se på hjemmesiden www.ligestillingidanmark.dk. Har man gjort det godt, opnår man farven grøn, har man gjort det mindre godt, opnår man farven gul. De myndigheder, der stadig har lang vej endnu, opnår farven rød. På hjemmesiden er også topscore-lister over de myndigheder i staten, kommunerne og regionerne, der er allerbedst til at arbejde med ligestilling.

Foto: Flickr

lcl