Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommuner vil lette arbejdspresset for medarbejdere over 60

- hvis Folketinget afskaffer efterlønnen. I HK/Kommunal hilser formanden meldingen meget velkommen, og hun er langt fra imponeret over den hidtidige indsats overfor seniorerne

Et stort flertal af personalechefer i kommuner og private virksomheder er indstillet på, at flere seniorer skal have særbehandling, hvis Folketinget afskaffer efterlønnen. Det viser en ny undersøgelse fra KL's nyhedsbrev Momentum.

Syv ud af ti kommunale chefer mener, at det bliver nødvendigt at tilbyde nedsat tid til seniorerne, hvis de skal kunne forblive på arbejdsmarkedet til pensionsalderen. Lidt færre giver udtryk for, at de ældre medarbejdere skal have bedre mulighed for efteruddannelse og omskoling.

Formand for HK/Kommunal, Bodil Otto, er godt tilfreds med, at de kommunale chefer er parate til at give seniorerne nogle særlige vilkår. Men hun undrer sig imidlertid over, at det ikke allerede er sket.

- Fra hele landet hører jeg, at seniorer bliver presset ud af jobbet. Uanset hvad Folketinget vedtager, er der ikke noget som helst til hinder for, at arbejdsgiverne allerede fra i dag sadler om og giver seniorerne nogle mere attraktive vilkår på arbejdspladsen, siger Bodil Otto til HKs hjemmeside.

Al snakken om værdien af det grå guld klinger ifølge Bodil Otto hult, når der ikke er handling bag ordene.

- Rigtig mange seniorer vil gerne blive på arbejdsmarkedet og tilføre samfundet værdi, hvis bare de føler sig velkomne. Og både kommuner og regioner vil mangle hænder i de kommende år, så det er bare med at komme i gang med at fastholde de modne medarbejdere. Og det hellere i dag end i morgen, fastslår Bodil Otto.

mou