Fem kommuner har i forbindelse med budgetlægningen for 2017 søgt Indenrigsministeriet om tilladelse til at sætte deres kommunale skatter op. I alt summer de ansøgte stigninger op til cirka 281 mio. kr., oplyser ministeriet.
De fem kommuner er Odense, Holbæk, Rebild, Kerteminde og Læsø.
Loftet for mulige skattestigninger er på 200 mio. kr. ifølge økonomiaftalen mellem regeringen og KL. Det kræver dog, at andre kommuner beslutter skattenedsættelser for tilsvarende beløb.
Under alle omstændigheder er det ansøgte beløb for højt i forhold til den mulige ramme, så de fem kommuner vil ikke alle kunne få deres ansøgninger imødekommet fuldt ud. Indenrigsministeriet behandler ansøgningerne, så kommunerne kan få svar senest 16. september.
Odense topper listen med en ønske om skatteforhøjelse på 200 mio. kr., altså hele den mulige pulje. Holbæk beder om 40 mio. kr. og Rebild om 23, 1 mio. kr., og Kerteminde vil øge sine skatteindtægter med 15,1 mio. kr. Lavest ligger Læsø med beskedne 2,7 mio. kr.
Kommunerne har mulighed for at regulere den kommunale indkomstskatteprocent, grundskyldspromillen og dækningsafgiften af erhvervsejendomme. Kommunerne har ikke i alle tilfælde i angivet i deres ansøgninger hvilken skat de vil regulere, oplyser Indenrigsministeriet, og derfor vil kommunerne få tildelt et beløb, som de så selv må finde ud af hvordan de får ind i forhøjede skatter.
Foruden rammen for skatteforhøjelser er der også afsat en pulje til tilskud til skattenedsættelser for at motivere kommuner til at sætte skatten ned. Puljen fordeles af Indenrigsministeriet, når kommunerne senest 15. oktober har vedtaget deres budgetter. Derefter opgør ministeriet, om kommunerne samlet set overholder den aftalte ramme for kommunale skatter for 2017.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.