Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommuner til kamp for pendlerne

Politikerne fra Køge og Roskilde kommuners teknik- og miljøudvalg skal fredag mødes med trafikministeren for at kræve forbedringer for de hårdt plagede pendlere i deres område
4. MAJ 2011 10.59

KØGE / ROSKILDE: Forsinkede, overfyldte toge og aflysninger er stadig hverdagen for pendlerne i Borup og Viby. Det viser en ny opgørelse, som transportminister Hans Christian Schmidt (V) på fredag får overrakt ved et møde med medlemmer af Teknik- og Miljøudvalgene fra Køge og Roskilde Kommuner.

Fredagens møde er en opfølgning på ministerens besøg på stationerne i Borup og Viby i marts, hvor han mødtes med politikere og pendlere. En gruppe pendlere har siden oprettet Borup Pendlerklub, som skal koordinere kontakten mellem pendlerne og Køge Kommune samt DSB og Transportministeren.

Det er Borup Pendlerklub, der har samlet de nye indberetninger om problemstillingerne for pendlerne i Borup, så politikerne kan have helt friske oplysninger med til Transportministeren på fredag.

- På en enkelt uge i april har Borup Pendlerklub registreret problemer med togdriften næsten hver eneste dag. Selvfølgelig kan DSB ikke planlægge sig ud af alting, men det må for eksempel være muligt at sørge for, at alle kan komme til at sidde ned på de afgange, hvor man ved, at mange bruger toget til at komme til eller fra arbejde. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at tale pendlernes sag, og derfor ser vi frem til mødet med Transportministeren, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Køge, Erling Larsen (S).

mou