Det viser en ny undersøgelse, som Nyhedsmagasinet Danske Kommuner og Børnerådet står bag. En rundspørge blandt 47 af landets 98 kommuner afdækker mangelfulde og ufokuserede rådgivningstilbud, der tilsyneladende kun sjældent benyttes af børn.
Undersøgelsen viser, at børn stort set ikke bruger den åbne anonyme rådgivning. Samtidig afslører undersøgelsen, at størstedelen af kommunerne ikke har fundet det nødvendigt at lave nye tiltag i kølvandet på de mange alvorlige børnesager, der er dukket op de seneste måneder, oplyser Børnerådet.
- Den åbne anonyme rådgivning er den absolutte nødbremse for børn, der ikke har andre steder at gå hen. Der er børn i vores samfund, som er skræmt fra vid og sans, og som ikke engang tør tale med deres lærere på skolen af frygt for at forældrene får noget at vide. Derfor er det et meget stort problem, hvis rådgivningerne ikke gør en overbevisende indsats for at være tilgængelige og brugbare for de udsatte børn, siger Børnerådets formand, Lisbeth Zornig Andersen
Hun har derfor opfordret kommunerne til at gøre en større indsats for at skabe reelle rådgivningstilbud til børn og unge.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.