Kommuner finder løsninger til udsatte og hjemløse

Både styrelse og flere kommuner forenkler retningslinjer over for udsatte borgere og hjemløse.
26. MAR 2020 6.45
TEMA: Corona

Socialt udsatte og hjemløse er endnu mere udsatte og hjemløse for tiden, hvor maksimalt ti personer må opholde sig sammen. Sundhedsstyrelsen har lavet en pjece og plakater henvendt til brugere og medarbejdere på væresteder, herberger og forsorgshjem.

Her er der råd at hente om myndighedernes seneste anbefalinger om fx håndvask og rengøring i pjecen, mens to forskellige plakater henhldsvis giver råd til at undgå smitte og til personer, som føler sig syge.

- Vi har et særligt ansvar for at beskytte socialt udsatte mod coronavirus og forhindre smittespredning i miljøerne omkring dem. Her kan synlige plakater og pjecer målrettet netop de personer, som finder husly i herberger og forsorgshjem, gøre en forskel, siger Astrid Krag (S).

Udvidede åbningstider til rådgivning
Og i kommunerne er der en lang række initiativer over for hjemløse og udsatte borgere.

I Køge har man udvidet kommunens åbningstider i Familiecenter Køge, hvor borgere nu hver dag anonymt kan få rådgivning over telefonen. Det kan både være voksne, børn og unge, og de kan komme i kontakt med en socialrådgiver og fx få en snak om trivsel og udvikling, angstsymptomer, skilsmisse og samvær.

- Børn og unges problemer forsvinder jo ikke, bare fordi samfundet er lukket ned. Derfor er det ekstra vigtigt, at de er opmærksomme på denne mulighed, siger formand for Børneudvalget Pernille Sylvest (S).

Esbjerg indretter nødherberg i lejligheder
I Esbjerg bevilger man 125.000 kr. til Kirkens Korshær, der vil undersøge, hvordan man kan skaffe flere pladser til hjemløse. Der bliver stadig lavet mad til de hjemløse, men varmestuen er lukket, oplyser kommunen.

Esbjerg oprettede også i sidste uge nødherberg i to lejligheder, hvor hjemløse, som smittes med covid-19, kan indlogeres. Det har der dog ikke været behov for.

Kommunen har også indrettet en lejlighed, hvor hjemløse, der ikke har andre steder at opholde sig, slappe af i dagtimerne. Der oprettes også fire ekstra nødovernatningspladser, som kan tages i brug, hvis der ikke er plads til at overnatte på Forsorgshjemmet.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev