Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Familiedag ved Halkær Mølle, et naturcenter, der drives af Aalborg Kommune med et museum, der formidler egnes natur- og kulturhistorie.
Foto: Aalborg Kommune

Kommuner arrangerer alternative ferieplaner

Med særlige sommerferiepakker og puljer støtter kommuner sommerferien i Danmark.

Flere kommuner har besluttet at afsætte en pose penge til at støtte kultur- og fritidslivet over sommeren, når danskere ikke kan rejse udenlands som måske planlagt. Det gælder for eksempel i Svendborg, hvor kommunen sammen med Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond (SEAF) med to mio. kr. støtter lokale arrangementer.

- Jeg håber, at de to mio. kr., der nu ekstraordinært bliver sendt ud til at understøtte kulturelle arrangementer af enhver art, betyder, at vi kommer til at opleve en levende by til sommer. Også selvom mange af de arrangementer, der var på tegnebrættet før coronakrisens indtog, nu er aflyst, siger borgmester Bo Hansen (S).

Kulturaktører, foreningsliv, virksomheder og privatpersoner kan søge puljen, hvis de har en god idé til et arrangement. Efter samme princip har Aalborg Kommune etableret en 'sommerpulje', som maksimalt kan støtte de enkelte projekter eller events med 50.000 kr.

- Jeg håber, puljen kan være med til at skabe nogle gode oplevelser i vores smukke natur og gode faciliteter i vores landområder i kommunen. I en sommer, hvor udlandsturen måske er sat på standby, skal vi have skabt nogle gode lokale alternativer. Vi har så meget at tilbyde i forhold til udendørs aktiviteter, hvor borgerne kan komme ud og opleve i trygge rammer med god afstand i forhold til covid-19-retningslinjerne. Vi håber, at denne nye pulje kan hjælpe vores initiativrige landdistrikt ud over rampen, siger sundheds- og kulturrådmand Jan Nymark Thaysen (V).

Børnenes sommer

I både Aarhus og Egedal har man målrettet aktiviteter til børnene, så de for eksempel kan komme til rollespil, teaterworkshop eller på flødebollekursus. I Egedal er der på nuværende tidspunkt mere end 30 aktiviteter klar, men der kommer flere til.

- Jeg ved, at mange børn og unge har savnet deres kammerater og det at lave noget sjovt og aktivt sammen. Vi tilbyder derfor ekstra mange aktiviteter i sommerferien, så vi kan fylde det sociale underskud op, som mange føler. At have en aktiv hverdag i et fællesskab er vigtigt for vores børn og unge, og derfor er sommerferieaktiviteter et vigtigt tilbud til de egedalske skoleelever, siger kultur- og erhvervsudvalgsformand Charlotte Haagendrup (K) til Sjællandske.

I Aarhus Kommune tilbyder man hvert år børn fra 0. til 9. klassetrin at deltage i en lang række professionelt tilrettelagt ferieaktiviteter i skolernes sommerferie, og her forventer man også at kunne afholde de fleste af dem på trods af corona.

eo