Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommunalt-regionalt samarbejde styrker akutberedskab

Region Sjælland skal have otte såkaldte nødbehandlerbiler placeret i kommunerne - i første omgang som et forsøg bl.a. i Stevns
21. SEP 2011 13.43

STEVNS / SJÆLLAND: Som et led i den præhospitale indsats i Region Sjælland, etableres der nu nødbehandlerbiler i 8 sjællandske kommuner - herunder i Stevns Kommune. Stevns Brandvæsen har indgået aftale med Region Sjælland om kørsel og betjening af nødbehandlerbilen i kommunen.

Region Sjælland overdrager officielt bilen til Stevns Kommune tirsdag 27. september hos Stevns Brandvæsen i Store Heddinge.

Ordningen skal er i første omgang et forsøg over 15 måneder med start den 1. oktober 2011. Herefter vil ordningen blive evalueret for at se, om resultaterne peger på en mere permanent ordning.

Bilen skal køre i 24 timers drift og bemandes med frivillige ved Stevns Brandvæsen, som har modtaget den fastlagte nødbehandleruddannelse af regionen. Der indgår 8 personer i bemandingen af bilen og derudover råder brandvæsenet over 3 afløsere, som kan indgår ved sygdom o.a.

Bilen disponeres og alarmeres fra regionens vagtcentral i Slagelse. Alarm går herefter direkte til personalet, som kører fra valgfrit opholdssted i Stevns kommune til alarmeringsadressen. Nødbehandlerens opgave er at yde udvidet førstehjælp til tilskadekomne, indtil der ankommer en ambulance, som herefter overtager patienten.

mou