
Hver anden giver arbejdspresset skylden for, at frokosten bliver sprunget over, skriver Frederiksborg Amts Avis.
Offentlig sektorformand i HK/Nordsjælland Winnie Axelsen er bekymret over udviklingen.
- Vi hører dagligt om stressede medlemmer og et dårligt psykisk arbejdsmiljø. Frokostpauserne og pauser i det hele taget skal bruges til at koble af og få fornyet energi, siger Winnie Axelsen.
Hvis man gennem en længere periode dropper pauserne, kan det have omkostninger, siger arbejdspsykolog ved Center for Stress, Jeanett Bonnichsen.
- Både vores krop og hjerne har brug for pauser, og frokostpausen gør, at vi tanker blodsukkeret op, og at vi kan tænke på andet end vores arbejdsopgaver, sgier hun.
Hun tilføjer, at man risikererkoncentrationsbesvær, nedsat hukommelse, og at kroppen begynder at producere stresshormoner, hvis man ofte springer frokostpausen over.
- Mad er lige som søvn og det at gå på toilettet et basalt behov, og hvis man skyder sine egne basale behov i baggrunden, får man en krop og et sind i ubalance. Det er grundlæggende i stresshåndtering, at man mærker efter sine egne behov, forklarer Jeanett Bonnichsen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.