Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kolonister brænder deres huse af

Kolonihaver i Kolding skal vige for sygehusudvidelse - og ejere brænder i desperation husene af
KORT NYT25. OKT 2011 15.05

KOLDING: Ved årsskiftet er det slut med at bo i Kolonihaven Skovly, der må vige pladsen for en sygehusudvidelse, og nu har flere medlemmer af haveforeningen brændt deres huse af, oplyser DR Trekanten.

- Der er mange, der ikke har mulighed for at køre tingene væk på nogen som helst måde, og så finder de den nemme løsning, som simpelthen bare er at brænde det af, selvom det er smask ulovligt, fortæller kasserer i foreningen, Hans Jørgen Møller.

Kommunen har bevilliget otte mio. kr. til at anlægge et nyt kolonihaveområde - iokke så langt væk. Men kassereren mener ikke, det er helt så let for folk at få flyttet deres huse.

- Der er ikke ret mange af de her huse, der kan flyttes. Og det er rigtigt, at vi har fået at vide, at vi kan få et nyt område, men det tager jo op til tre år før det er godkendt på grund af forskellige miljøhensyn og lokalplan og der skal gravemaskiner til, laves kloak og lægges vand ind. Og det har folk ikke mulighed for at vente på. Det er derfor de er en lille smule desperate, siger Jørgen Møller.

ka