Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kolding udgiver årsberetning digitalt

I år udkommer Koldings årsberetning for første gang i digital form
10. MAJ 2011 6.46

KOLDING: Hidtil er Kolding Kommunes årsberetning blevet trykt på papir. Men det er slut nu. I år udkommer årsberetningen for første gang i digital form. Det sparer penge til trykning og giver en mere spændende og brugervenlig årsberetning.

- Mig bekendt er vi den første kommune i Danmark, som laver en digital årsberetning. Det harmonerer fint med Kolding Kommunes satsning på digitalisering og design, siger kommunaldirektør Rikke Vestergaard.

Spare trykkeudgifter væk
I 2010 brugte Kolding Kommune 80.000 kr. på trykning af 300 eksemplarer af årsberetningen og 230 eksemplarer af oversigtsbindet med alt talmaterialet. De penge sparer man i år.

- Det er svært at opgøre, hvor meget det har kostet at lave den digitale årsberetning, for i år har vi brugt en del arbejdskraft på at udvikle koncept og design, men der er penge at spare, samtidig med at vi får en markant bedre årsberetning, siger Rikke Vestergaard.

Rokker ved støvet image
Sammenlignet med den trykte version giver den digitale årsberetning en række fordele. Man kan hurtigt og nemt navigere rundt og finde det, der interesserer én. Samtidig er årsberetningen lavet i et indbydende layout og forsynet med masser af billeder, grafer og videoklip.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vores årsberetning aldrig har påkaldt sig den store interesse. Indholdet har været udmærket, men årsberetningen er altid blevet betragtet som et lidt støvet og kedeligt dokument. Den opfattelse rokker vi ved nu.

- Som kommune er vi forpligtet til at lave en årsberetning, men for mig er det ikke en pligtopgave. Jeg betragter årsberetningen som et vigtigt dokument, hvor borgere, virksomheder, medarbejdere, etc. kan få indblik i, hvad kommunen bruger skattekronerne på.