
KOLDING: Otte overvågningskameraer ligger klar, købt og betalt. Efter planen skulle de sættes op forskellige steder i Kolding midtby for at øge trygheden, men det kan Kolding Kommune godt skyde en hvid pind efter. Videoovervågningen er nemlig ulovlig, og derfor er overvågningsplanerne lagt på hylden, skriver JydskeVestkysten. Det er kun politiet, der har tilladelse til at opsætte overvågning i frit tilgængelige områder.
- Vi har været i dialog med politi og professorer osv. om, hvordan det skulle være. Men så var der en journaliststuderende, der ville lave en artikel om det her med videoovervågning. Hun tog fat i Datatilsynet for at høre, hvordan reglerne er for det. Og så viser det sig, at det må man slet ikke, siger borgmester Jørn Pedersen (V).
Beslutningen om at overvåge midtbyen blev truffet allerede i 2012 i forbindelse med budgetforliget. En halv mio. kr. blev sat af til indkøb og drift af overvågningen.Kameraerne kommer dog ikke til at samle støv. De skal bruges på bl.a. skoler, hvor der er udfordringer med hærværk eller indbrud - og hvor det altså er lovligt at sætte overvågning op.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.