Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kolding laver økonomi-skole for borgerne

På kommunens hjemmeside kan borgerne nu læse sig til, hvordan skattekronerne bliver brugt og samtidig få sat økonomien i perspektiv
1. JUL 2011 13.53

KOLDING: Kolding har lavet en økonomi-skole på hjemmesiden, hvor borgere, medarbejdere og andre interesserede kan blive lidt klogere på kommunens økonomi.

- Kolding har et budget på fem mia. kr. Det svarer til, at kommunen årligt får 55.000 kr. fra hver borger. Det er rigtigt mange penge, og derfor har vi selvfølgelig en forpligtelse til omhyggeligt at fortælle borgerne, hvordan pengene bruges, siger kommunaldirektør Rikke Vestergaard.

Økonomi-skolen er målrettet borgere, medarbejdere og andre interesserede uden særlige økonomiske forudsætninger.

- Kommunal økonomi er kompliceret. Men her forsøger vi at give folk en pædagogisk og letlæselig introduktion uden at bruge alt for mange fagudtryk, siger hun.

Økonomi-skolen tager en række temaer op: Hvor pengene kommer fra, hvad de bruges til, og hvordan kommunen holder styr på de mange midler. Samtidig bliver økonomien sat i perspektiv.

- De seneste år er statens styring af kommunernes økonomi blevet stadig strammere, blandt andet på grund af finanskrisen. Det vil vi gerne forklare borgere og medarbejdere. Konsekvensen er jo, at mulighederne for at øge servicen og sætte nye initiativer i værk begrænses, ligesom vi hele tiden skal blive bedre til at få mere ud af de penge, vi har.

Kolding har de seneste år løbende styrket informationen om kommunens økonomi. Senest har Kolding som den formentlig første kommune i Danmark lavet en digital årsberetning.

tsp

Foto: http://www.flickr.com/photos/yourdon/with/2681687374/