Kolding har fået godkendt ny bydel ved havnen
Marina City skal blandt andet huse den største marina udenfor hovedstadsområdet med 1.000 bådpladser og havnepromenade med cafeer, klubhuse, vandsportscenter, erhverv m.m. Planerne omfatter 325-350 boliger, heraf en fjerdedel almene, og en klynge med op til 29 husbåde.

Kolding har fået godkendt ny bydel ved havnen

Kystdirektoratet har givet anlægstilladelse - nu mangler blot tilladelse til at grave i fjordbunden.

KOLDING: Kystdirektoratet har nu godkendt planerne for Marina City - en ny bydel i Kolding med ny lystbådehavn, fritidsfaciliteter, liberale erhverv og op til 350 boliger.

Direktoratet har givet anlægstilladelse til det omfattende arbejde med at inddæmme det nye landareal og anlægge den nye bydel.

Nu mangler blot en tilladelse fra Miljøstyrelsen til at flytte materialer fra fjordbunden, hvor den nye sejlrende og det nye havnebassin samt promenaden skal være – den såkaldte klaptilladelse. Det er uvist, om den afgørelse kommer på denne side af sommeren, oplyser kommunen.

Mens der ventes på den sidste tilladelse, forberedes de kommende opgaver i det store projekt. For nylig blev der peget på Munck Havne og Anlæg A/S til at udvide havnebassinet, etablere kajanlæg og slæbesteder, anlægge ny strand og opfylde det nye landområde. 

Hen over sommeren vil der blive gennemført geotekniske undersøgelser af fjordbunden ud for Marina Syd. 

Fra kommunens side er håbet, at arbejderne i området kan gå i gang sidst på året her i 2021, så lystbådehavn nord kan flyttes til syd i 2023.

ak