Kolding fik med rundringning 106 ledige i småjob på en måned

KORT NYT23. JUL 2021 8.56

KOLDING: Brug af småjob har i flere kommuner vist gode resultater ved at få langtidsledige ind på arbejdsmarkedet. Sådan er det også i Kolding, der alene i maj fik 106 ledige i småjob efter en ekstra indsats. Ifølge Jobcenter Kolding handler det om at finde det rette job til borgeren. Det er en god start på senere at komme i fuldtidsbeskæftigelse, oplyser kommunen.

Den ekstra indsats, der fik 106 ledige i småjob, fandt sted i april, hvor jobcentret foretog serviceopkald til 1.500 virksomheder i kommunen. Det førte til, at 116 af dem ytrede ønske om at høre mere om mulighederne, hvilket de senere fik kortlagt over en telefonsamtale eller i dialog med en virksomhedskonsulent, der kom ud til virksomheden.

De forskellige småjob kan være alt fra én til 15 timers arbejde om ugen. At komme ud i arbejde giver den ledige mulighed for at bidrage og vise sine evner. Det giver både borgeren et kendskab til virksomheden, men virksomheden får også et kendskab til borgeren, så der kan opbygges en relation. Målet er, at der efterfølgende bliver mulighed for at fortsætte i virksomheden i et fast job.

mh