Herning får ledige i arbejde med Projekt Rengøring

KORT NYT19. JUL 2021 7.42

HERNING: I løbet af årets første seks måneder fik Herning Kommune 36 ledige ud på arbejdsmarkedet med et nyt initiativ kaldet Projekt Rengøring. Siden januar har i alt 66 borgere deltaget i projektet, hvis mål er at rykke borgere væk fra offentlig forsørgelse og over i småjob i rengøringsbranchen. Det skriver kommunen.

Det er kommunens jobcenter, der sammen med Drift og Service har startet projektet. Samarbejdet giver mulighed for at komme i arbejde eller praktik ved Drift og Service efter at være blevet oplært inden for rengøring. Jobs der især har været brug for det sidste år, hvor behovet for rengøring har været ekstra stort på grund af corona.

Ifølge Jobcenter Herning handler projektet også om at give borgerne noget erfaring og relevant og aktuelt arbejde, der kan skrives på deres CV, da det kan være en fordel, når der efterfølgende skal søges et fast arbejde. Mange af de 36, der er kommet ud på arbejdsmarkedet, har fået et fast job i det offentlige, mens nogle har på det private arbejdsmarked. Udover rengøringsarbejde er der også tale om andre servicejobs og jobs som kontorassistent og depotopfylder.

mh