Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Køge skruer op for SSP mod bandekriminalitet

Politiet har registreret et stigende antal bandemedlemmer i Køge-området gennem det seneste år, og den udvikling sætter byrådet nu alt ind på at standse sammen med politiet
29. APR 2011 6.36

KØGE: - Køge Kommune skal være et trygt sted at bo. Derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at få standset banderne i Køge, og det gør vi i tæt samarbejde med politiet. Det er politiets opgave at holde banderne under opsyn og at skride ind, når der foregår noget kriminelt. Som kommune både kan og vil vi understøtte politiets arbejde. Derfor har vi skruet op for den forebyggende indsats mod banderne, siger fungerende borgmester, Thomas Kielgast (S) på vegne af et enigt byråd.

Politiet har registreret et stigende antal bandemedlemmer i Køge-området gennem det seneste år, og det er den udvikling, byrådet nu sætter alt ind på at standse sammen med politiet.

I februar blev en 15-årig pige ramt af skud i boligområdet Ellemarken i Køge, og siden har der været adskillige episoder relateret til bandemiljøet. Politiet er ekstra opmærksomme på banderne i Køge. Det samme er Køge Kommune. Kommunen har sat ekstra SSP-ressourcer ind, for at få fat i de unge, der er i risikozonen for at blive rekrutteret til banderne.

Med i budgettet
Samtidig har kommunen holdt møder med afdelingsbestyrelserne i fem boligområder, hvor grupper af utilpassede unge skaber utryghed.

Resultaterne af møderækken samles nu i en hvidbog, som beskriver situationen i boligområderne og kommer med forslag til, hvordan problemerne kan løses. Hvidbogen skal ligge klar inden sommerferien, så løsningsforslagene kan indgå i byrådets budgetforhandlinger i efteråret.

- Politiet er massivt til stede i Køge og gør i det hele taget en kæmpe indsats for at komme bandeproblemet til livs. Det er politiet, der rykker ud til bandeoptøjer, som vi blandt andet så det i påskedagene. Kommunen arbejder på den lange bane, men vi er hele tiden i tæt dialog med politiet og bakker deres indsats op, siger Thomas Kielgast.