Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Køge sender rengøring i udbud

I dag står kommunens eget selskab for størstedelen af opgaven med at gøre rent på skoler og andre kommunale bygninger
1. JUN 2011 10.24

KØGE: Køge Kommune vil afprøve, om rengøring kan gøres billigere og mere effektivt, oplyser kommunen. 

Kommunen sender rengøringen af skoler og andre kommunale bygninger i udbud - for at undersøge, om rengøringen kan foregå billigere og mere effektivt end i dag, hvor kommunens eget selskab, Entreprenør og Teknik Køge, ETK, står for størstedelen af opgaven.

Køge Byråd har besluttet, at Køge Kommune også selv skal give tilbud på rengøringen. Andre interesserede skal forhåndsgodkendes, før den egentlige tilbudsrunde går i gang.

Fristen for at søge om prækvalifikation er 1. juli. Herefter udvælges 6-8 virksomheder som skal konkurrere om opgaven. Byrådet godkender resultatet af konkurrencen i efteråret 2011, og den eller de virksomheder, der vinder konkurrencen, overtager rengøringen fra årsskiftet.

Hvis det ikke er Køge Kommune, der vinder opgaven, vil der ske virksomhedsoverdragelse. Det betyder, at rengøringsmedarbejderne i Køge Kommune vil blive overdraget til den eller de virksomheder, som vinder udbuddet.

Medarbejdere, som virksomhedsoverdrages, er sikret de gældende overenskomstmæssige rettigheder i forhold til løn- og ansættelsesvilkår i indeværende overenskomstperiode, dvs. indtil april 2013.

ka