Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Køge-budget som før finanskrisen

Skal spare omkring 40 mio. kr. - mod sidste års hestekur på 190 mio. kr.
1. AUG 2011 11.04

KØGE: Køge Kommune har i dag sendt materialet til budget 2012-15 i offentlig høring frem til 26. august. Det gælder en omprioriteringsramme på 40 mio. kr., som budgetmaterialet afspejler, oplyser kommunen.

- Det er heldigvis en noget anden budgetøvelse, Køge Kommune står over for i år - sammenlignet med 2010, hvor byrådet vedtog besparelser for knapt 190 mio. kr.

- 40 mio. kr. svarer til det niveau, vi kendte før finanskrisen - og skal også ses i forhold til et samlet budget på 3,2 mia. kr. Men det ændrer selvfølgelig ikke det faktum, at der på mange områder allerede er skåret meget ned de sidste år, og at selv mindre besparelser derfor kan mærkes, siger kommunaldirektør Peter Frost og tilføjer:

- Vi skal generelt indstille os på, at løbende justeringer og omprioriteringer i vores budgetter - og dermed den aktuelle service - er blevet et vilkår for at kunne drive en stor kommunal virksomhed. Og ved netop at ændre løbende kan vi forhåbentlig undgå de helt store hestekure fremadrettet.

81 konkrete forslag
Budgetmaterialet omfatter blandt andet 81 konkrete forslag til besparelser, effektiviseringer og omprioriteringer, som er udarbejdet af kommunens forvaltninger. Forslagene går på tværs af hele kommunen og rummer samlet set besparelser for 40 mio. kr.

Køge Byråd vedtager endeligt budget 2012-15 den 4. oktober 2011.

ka