KØBENHAVN: Det var "reelt (...) vildledende eller egnet til at virke vildledende", da Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning tilbage i december sidste år skrev på kommunens hjemmeside om en højesteretsdom, at "Københavns Kommune fulgte reglerne, da den opkrævede erhvervsaffaldsgebyrer", fremgår det af en udtalelse fra kommunens borgerrådgiver Johan Busse. Højesteret dømte i en prøvesag kommunen til at tilbagebetale et uretmæssigt opkrævet gebyr.
En afgørelse, der havde principiel betydning for andre sager, og også i andre kommuner. Alligevel fremstillede Teknik- og Miljøforvaltningen højesteretsdommen, som om den kun handlede om en enkelt borgers gebyr, og som om at der kun "eventuelt" kunne blive tale om andre sager, selvom "forvaltningen på dette tidspunkt måtte være vidende om, at dommen ville få konsekvenser for andre erhvervsdrivende", skriver borgerrådgiveren.
Til overflod nævner Teknik- og Miljøforvaltningen kun, at Københavns Kommune ifølge højesteretsdommen havde fulgt reglerne, men ikke at Højesteret samtidig "fandt, at forvaltningens (dispensations)praksis ikke var i overensstemmelse med retsgrundlaget", påpeges det i udtalelsen fra borgerrådgiveren.
Over 9.000 skal have penge tilbage
Han gik i første omgang ind i sagen for at afklare, om Teknik- og Miljøforvaltningen overhovedet havde forstået dommen rigtigt, herunder om og hvordan man ville følge op over for erhvervsdrivende, som kunne have krav over for kommunen på baggrund af højesteretsdommen. Det viste sig dog hurtigt, at der ikke var problemer med den del, kun med hvordan dommen blev beskrevet på kommunens hjemmeside.
Den del beskriver borgerrådgiver Johan Busse som "meget beklagelig", og han finder endda undervejs anledning til at minde om den sandhedspligt, som embedsmænd er underlagt. Hvad angår substansen, har det siden et teknik- og miljøudvalgsmøde 31. maj stået klart, at der "bør ske tilbagebetaling af lidt over 9.000 gebyrer", fremgår det af referatet fra mødet.
Se borgerrådgiverens udtalelse.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.