København vil ikke støtte museum under Langebro

KORT NYT27. FEB 2020 15.28

KØBENHAVN: Der er lange udsigter til, at et museum kan rykke ind under Langebro. Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har således afvist at støtte projektet med de 500.000 kr., som initiativtager David Peter Fox havde søgt hos kommunen. Det oplyser medlem af udvalget Jonas Bjørn Nielsen (S) til TV 2 Lorry.

- Vi har cirka seks millioner frie midler om året. Det her er på mange måder et sympatisk projekt, men det er for mange penge. Spørgsmålet er også, hvilket engagement kommunen ville have i det. Vi har mange andre museer og har lige åbnet Københavns Museum, så det er måske ikke så god timing, at kommunen går ind i det, siger han.

- Vi synes stadig, projektet er meget oplagt. Og nu har vi en anden plan om at lave en udstilling om reparationerne og renovering af Langebro. Det kræver ikke en istandsættelse af lokalerne. Vi vil lave en udstilling om broens historie, hvor vi viser billeder efter aftale med Københavns Musuem, siger David Peter Fox, der siden november 2018 har arbejdet for at skabe Langebro Museum under den ikoniske bro, der forbinder Sjælland med Amager.

MG