Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Kødbyen er blandt de i alt 55 byggeprojekter, som København investerer i og giver en kærlig hånd.
Foto: Asger Ladefoged, Ritzau Scanpix

København udpeger byggeopgaver for 350 mio. kr.

Coronakrisen får Københavns Kommune til at udpege 55 konkrete byggeprojekter til en værdi af 350 mio. kr.

KØBENHAVN: Renovering af ti folkeskoler, energiforberinger og det centrale skolekøkken. Det er nogle af de i alt 55 byggeprojekter, som økonomiforvaltningen København er blevet enige om at igangsætte for at holde gang i byggebranchen.

De løber op i ordre for i alt 350 mio. kr. Det glæder overborgmester Frank Jensen (S), selvom det sker på et 'dystert grundlag'.

- Vi kan som kommune give virksomhederne et økonomisk rygstød og hjælpe med at holde hånden under byens arbejdspladser. Og samtidig får vi lavet en række opgaver, som vi ikke har kunnet løse tidligere, da vi har været låst af det kommunale anlægsloft, siger Frank Jensen.

Beløbet dækker blandt over renovering og klimaforbedringer på ti skoler, og så får Kødbyen en 'kærlig hånd', som det formuleres. Her bliver blandt andet nedslidte facader og træværk opgraderet, mens også det underjordiske kloaksystem genoprettet flere steder. 

Der fremrykkes investeringer for omtrent samme beløb på teknik- og miljøområdet. Det kan ske som følge af regereinens suspendering af anlægsloftet.

Se økonomiforvaltningens bilag for eksakte beløb her

ibs