Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

København skærper integrationen

Alle partier på Københavns rådhus har skrevet under på 'Inklusionsaftale 2013'
8. MAJ 2012 6.49

KØBENHAVN: Alle partier er med i aftalen og integrationsborgmesteren erklærer hermed 00'ernes skyttegravskrig i integrationspolitikken for død i København.

Med aftalen ønsker partierne bl.a. at få en bedre modtagelse af udenlandsk arbejdskraft, bekæmpe social kontrol, stoppe diskrimination og styrke danskundervisningen i udsatte boligområder.

Anna Mee Allerslev (R), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, er glad for, at det lykkedes at få alle partier med i den nye aftale, hvor målet både er at udnytte københavnernes mangfoldighed bedre og samtidig løse konkrete udfordringer.

- Jeg er meget glad for, at det lykkedes os at lande en bred aftale, hvor alle partierne er med. For mig viser det, at 00'ernes skyttegravskrig i integrationspolitikken er et overstået kapitel, og at vi nu i stedet endelig laver gode løsninger sammen. Det lover rigtig godt for integrationen i København, siger Anna Mee Allerslev.

Centralt styret
Som noget nyt ønsker partierne også en mere centralt styret integrationsindsats i København.

- Vi er blevet enige om i højere grad at målrette pengene til projekter, der understøtter vores målsætninger i kernedriften. Det vil sige sprogindsats, integration i skolerne og på arbejdsmarkedet. Målet er at sikre, at vi altid får mest muligt for pengene, og at vi alle går i samme retning, selvom det er en stor kommune, siger Anna Mee Allerslev.

Som eksempler på konkrete initiativer i aftalen nævner hun bl.a. udvidelsen af Københavns Værtsprogram, som matcher nytilkomne med frivillige københavnere for på den måde at styrke nytilkomnes inklusion på det københavnske arbejdsmarked. Der er også afsat 1 mio. kr. til bekæmpelse af social kontrol blandt unge med anden etnisk baggrund end dansk. Den fremskudte sprogindsats udvides til flere områder og ikke kun Tingbjerg. Endelig indeholder aftalen uddannelse af diskriminationsrådgivere.

Pakken koster i alt 20,3 mio. kr.

Foto: Flickr