København inviterer til snak om døden

KORT NYT7. NOV 2019 8.35

KØBENHAVN: Det kan være svært at få sagt, det man vil, når det kommer til døden. Derfor arrangerer Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning i samarbejde med Det Nationale Sorgcenter til temadag på Københavns Rådhus, der skal hjælpe københavnerne med at tale om de vigtige ting i livet med deres nære, inden det er for sent.

- En af grundene til, vi afholder temadagen om samtaler om død, sorg og ensomhed, er, at vi har oplevet en efterspørgsel på oplysning og debat fra vores medarbejdere og ledere. De sidste par år har vi i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København udbudt kompetenceudvikling til medarbejderne inden for værdig død, lindring og den svære samtale. Det er blevet taget rigtig godt imod, så det virker helt naturligt, at vi nu højner indsatsen med en temadag for alle københavnere, siger Ursula Stockmarr, projektleder for projektet Værdig død.

På temadagen vil rådhushallen være fyldt med stande, hvor Københavns Kommune, Det Nationale Sorgcenter, Landsforeningen Liv & Død, patientforeninger og mange andre vil stå klar og rådgive om tilbud til københavnere med døden tæt på livet og andre interesserede, ligesom der også vil være teater. 

esl