Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

København får ny hjemmeside om anbragte børn

Skal give overblik over anbringelser af børn og unge i hovedstaden
18. MAJ 2011 13.57

KØBENHAVN: Hvor mange børn er anbragt i familiepleje, og hvor mange institutionspladser er der brug for til næste år? Det og meget andet kan man få svar på via Københavns Kommunes nye hjemmeside om anbragte børn og unge.

I 2009 vedtog Socialudvalget en Børnestrategi, der sigter efter at få en større andel af de anbragte børn i plejefamilier. Samtidig besluttede man at fokusere på en tidlig indsats over for skrøbelige familier, så de kan hjælpes, inden det kommer på tale at skulle anbringe børnene uden for hjemmet. Et område, hvor København i dag er foregangskommune.

- Nu kan vi se, at Børnestrategien begynder at vise resultater. Det betyder, at anbringelsesområdet i Københavns Kommune begynder at ændre sig i forhold til tidligere. Med hjemmesiden håber vi at skabe større klarhed over konsekvenserne af Børnestrategien, og om hvordan anbringelsesområdet vil forme sig fremover, siger kontorchef Ane K. Christensen fra Socialforvaltningens Kontor for Udsatte Børn og Unge.

Hjemmesiden indeholder blandt andet tal og grafer, der viser, hvordan anbringelsesområdet ser ud i Københavns Kommune og sammenholder det med omverden.

Løbende er knap 1.500 københavnske børn og unge mellem 0-17 anbragt enten på institutioner eller i pleje.

mou

Se den nye hjemmeside her