Blandede byer:
København får lov til 40 procent almene boliger i nye områder

Ny aftale skal blandt andet sikre flere taglejligheder i eksisterende boligområder.
23. JUN 2022 8.49

KØBENHAVN: Regeringen og Københavns Kommune har indgået en samarbejdsaftale, der bl.a. skal øge andelen af almene boliger til 40 procent i nye boligområder, samt sikre flere billige boliger til studerende og hjemløse i hovedstaden, oplyser Boligministeriet.

Samarbejdsaftalen er den første af sin slags og skal sikre, at initiativerne fra boligaftalen fra november 2021 ’Fonden for blandede byer – flere billige boliger og en vej ud af hjemløshed’ bliver til virkelighed.

Som en del af boligaftalen blev der afsat 10 milliarder kroner i Fonden for blandede byer. Det er blandt andet ved hjælp af de midler, at andelen af nye almene boliger hæves til 40 procent i byudviklingsområderne frem til 2031 i København.

Historisk

Der skal også etableres flere almene boliger i eksisterende boligområder, eksempelvis via etablering af taglejligheder, og Københavns Kommune forpligter sig til at undersøge, hvordan 4.000 ungdomsboliger kan blive opført hurtigere end planlagt, samt at udarbejde en hjemløseplan.

- Med boligaftalen fra november sidste år lagde vi det økonomiske fundament for langt flere billige boliger i hele landet. Med aftalen med Københavns Kommune sikrer vi, at det rent faktisk bliver omsat til billige boliger for folk, der gerne vil bo i hovedstaden, siger boligminister Christian Rabjerg Madsen (S)

- Det er på mange måder en historisk aftale, vi har indgået. 40 pct. almene boliger betyder, at byudviklingsområderne ikke kun bliver for dem med den store pengepung. For mig er det et mål, at vi kan tilbyde vores egne børn, som er født og opvokset her i København, et sted at bo. At vi kan tilbyde en bolig til lærlingen eller den studerende udefra, hvis største drøm det er at bo og leve i København. Og at vi kan tilbyde vores mest sårbare og udsatte ekstra billige boliger, de kan betale, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

 

ka