København erstatter asfalt og fliser med blomsterenge

KORT NYT28. JUN 2021 14.06

KØBENHAVN: 70.294 m2 asfalt, fliser og græsplæner skal brækkes og graves op i Københavns Kommune for at give plads til striber med blomster. Det svarer til cirka syv hektar eller knap ti fodboldbaner, der nu skal udlægges til blomsterenge. Arealerne er udpeget af syv af kommunens forvaltninger. Det skriver kommunen.

- Vi står midt i en biodiversitetskrise, hvor stadigt flere arter trues på eksistensen. Derfor er jeg rigtig glad for, at alle partier er indstillet på at tage ansvar for at få vendt udviklingen. Forvaltningen har skitseret mulighederne for at skabe små blomstrende oaser med masser af pollen og nektar rundt om i hele byen, og der er rigtig meget at komme efter, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

Formålet er at gøre byen kønnere med farverige blomster, giver plads til naturen og skabe mere biodiversitet. Områderne skal give en større blomstertæthed, der vil give bier og insekter bedre vilkår. Det anslås, at etableringen af områderne i alt vil komme til at koste cirka 4,2 mio. kr. De første blomsterenge forventes at kunne etableres i løbet af 2022.

mh